Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hypotheekrente weer ter discussieWaar gaan we heen. Zorgpremies omhoog hypotheekrente eraf bela
  Deze rente is laag maar geldt altijd slechs voor enkele maanden
  Vul on line uw financiering aanvraag in voor gepersonaliseerd advies over particulier geld lene

De reden. Een historisch lage rente en een gullere fiscaliteit.

Rente 20 Jaar

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn 21 procent meer hypothecaire leningen afgesloten dan vorig jaar. Er kunnen zich in de praktijk echter wel verschillen voordoen. De jaarlijkse terugbetaling van het kapitaal is altijd gelijk. Hou hier rekening mee en vergelijk dus wat te vergelijken is. De formule is interessant indien de rentevoeten weer stijgen. Dan dient hij immers hoofdzakelijk kapitaal terug te betalen. De rente die de banken aanrekenen voor woonkrediet bereikte de jongste dagen een laagterecord.

Eenmalige terugbetaling van het kapitaal op de eindvervaldag, maandelijkse betalingen van de rente. Jonge gezinnen zullen in de eerste moeilijke jaren meer kunnen aftrekken van hun belastingen, terwijl dat nu vaak minder is. Als je een aankoop overweegt, is het interessant alle kosten op een rij te zetten.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.