Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan
  De financiele aandelen stonden allen onderaan de indices
  Voorzitter van de Raad van Bestuur van het KennisCentrum voor Gezondheidszorg

De onderneming heeft gehandeld zoals gewoonlijk, ofwel met gebruik van de dagkoers, ofwel met gebruik van een standaardkoers.

Koers Omrekenen

De publicatie van de onderhandse akte is kosteloos. Rekenen in euro zal in het begin best moeilijk zijn. Vanaf volgend jaar kunt u uw werkgever vragen uw salaris in euro te storten. Hoewel ook ik meestal nog in franken nadenk, ben ik blij dat we met de euro verlost zijn van dit stuk belzieke symboliek.

Europa In dit forum kun je debatteren over de werking van de Europese instellingen, de uitbreiding van de Europese Unie, kortom alles die gerelateerd is aan Europa. Zou mij ook niet storen, persoonlijk vind ik de euro een maat voor niets. We zijn volledig afhankelijk van een stel technocraten in Frankurt. Wanneer Europa meer bevoegdheden krijgt, en Vlaanderen eveneens, wordt belgique zowel langs boven als langs onder uitgekleedt. Er zullen dan eventueel wisselverschillen te noteren zijn. Ja, we hebben ze al hè? De enige echte reden die ik zie om de munt te veranderen zou een breuk met Europa zijn, maar die zie ik er nog niet zo één twee drie aankomen. Ze hadden ze beter bij het afval van auschwitz gekieperd. De invoering van de euro kan echter niet tot gevolg hebben dat de moederonderneming daarom de waardering van de niet-monetaire activa en passiva in het bezit van haar buitenlandse dochters, zou moeten wijzigen 19.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.