Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Vroeger was de schandpaal het middelpunt van de gemeenschap
  Samengevat heb je op deze manier de vertrouwde woonlening de aanlokkelijke lange termijn rendem
  De aandelen zullen worden omgezet in 22 4 miljoen gewone aandelen

De nieuwe woonkredietformule die leningen spreidt over 30 jaar is een schot in de roos.

Hypotheekrente 30 Jaar

Fortis Bank, marktleider in de woonkredieten in BelgiŽ, heeft aangekondigd dat het de tarieven van haar woonkredieten optrekt. Financie-, en Assurantiewezen CBFA, ook de mogelijkheid te geven sociale leningen met gewestwaarborg te laten verstrekken voor het bouwen, kopen, verbouwen of behouden van een bescheiden woning. De banken maken zich op voor een tweede ronde tariefverhogingen bij de woonkredieten in twee maanden tijd. Dexia, het vroegere Gemeentekrediet, heeft zijn rentetarieven voor woonkredieten flink verlaagd. Een fundamentele herstructurering zal de tweede Japanse constructeur radicaal veranderen en hem snel opnieuw winstgevend moeten maken. Eerder verhoogden ook andere banken zoals KBC, Argenta en Centea al hun hypothecaire tarieven.

We danken u voor het vertrouwen en wensen u veel leesplezier. Jonge gezinnen zullen in de eerste moeilijke jaren meer kunnen aftrekken van hun belastingen, terwijl dat nu vaak minder is. De rente die de banken aanrekenen voor woonkrediet bereikte de jongste dagen een laagterecord.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.