Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Bestaande pensioenplannen zullen aan de nieuwe wetgeving aangepast moeten worden
  Antwoord 9 U kunt in het algemeen lenen tot uw 68 jarige leeftijd
  Met spoed geld lenen kan risico~s met zich meebrengen

De nieuwe vertegenwoordigers voor volgend academiejaar zijn verkozen.

Lenen Voor Studenten

Breng ook uw studentenkaart en identiteitskaart mee. De overblijvende mandaten worden bij het begin van volgend academiejaar ingevuld. Academie voor Overzeese Wetenschappen terug te sturen. Louvain-la-Neuve, zelfs met het werkwoord kotter, op kot zijn. Als je kotbaas de waarborg voor je kot niet wil terugbetalen, kunnen wij of onze advocaat je waarschijnlijk verder helpen. Dat geeft u elke maand extra financiŽle ademruimte.

Tegenwoordig moet elke prof een kwartier schriftelijke voorbereidingstijd geven. Je kreeg een peter en meter toegewezen, op wie je altijd een beroep kon doen. De inkomsten van de verhuur tellen bijna niet mee bij het bepalen van het bedrag dat je mag lenen, alleen je vaste inkomsten dus bedrijfswagen, maaltijdchecks.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.