Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De rentevergoeding stopt op de dag dat u het geld van uw spaarrekening afboekt
  Aconcagua is de hoogste berg op het Westelijk halfrond
  Het bijzondere van de spaarhypotheek is dat bij een verhoging of verlaging van de hypotheekrent

De neutrale rente is de rente die de economie noch stimuleert, noch afremt.

Ecb Rente

Ze trok haar basisrente op van het historisch lage niveau van 2 procent een jaar geleden tot 3,25 procent nu. De Amerikaanse huizenprijzen kennen de sterkste daling in tientallen jaren doordat het soepel monetair beleid van de Federal Reserve de prijzen in de voorbije jaren fors had doen stijgen. De basisrente is lager dan de zogenaamde neutrale rente, die 3,5 4 procent bedraagt. In de eerste plaats is het monetair beleid nog steeds soepel. De geplande renteverhoging is verantwoord, hoewel de inflatie onlangs daalde tot minder dan 2 procent. Het artikel dat u opvraagt kan enkel door abonnees of houders van een dagkaart bekeken worden. De neutrale rente is de rente die de economie noch stimuleert, noch afremt. Een centrale bankier zei ooit dat een centrale bank de alcohol moet wegnemen voor het feest uit de hand loopt. Overigens, zegt Trichet, zal de gemiddelde inflatie in de eurozone, ondanks de recente daling van de olieprijzen, dit en volgend jaar weer boven de 2 procent uitkomen.

Endesa elkaar vertrouwelijke informatie hebben doorgespeeld om E. Financieele Dagblad op basis van bronnen rond de onderneming. EuroNext100-graadmeter dook 0,8 procent lager tot 919,01 punten.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.