Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  We verwijzen naar uw KBC bankkantoor voor de correcte tarieven
  Een variabele hypotheekrente zorgt ervoor dat uw maandlasten kunnen variŽren
  De gemeente mag gebouwen die bestemd zijn voor sloop tijdelijk verhuren

De looptijd van een spaardeposito ligt tussen de 1 en 10 jaar.

Hoogste Spaar Rente

Voordat u een deposito spaarrekening opent, is verstandig om eerst te bepalen wat het spaardoel van het ingelegde geld is en wanneer u het nodig heeft. Wat is het en waarom zou je?De levensloopregeling is een regeling die werknemers in staat stelt geld opzij te zetten voor later. In tegenstelling tot de spaarloonregeling spaart men niet voor contante bedragen, maar voor vrije tijd. Nederlandse banken zijn hard op weg naar een uniform betaalmiddel via internet.

De fiscus en uw spaargeldLeuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker! Helaas kan ook uw spaargeld zich niet onttrekken aan het leed dat belastingen heet. Internetbankieren zonder kosten en zonder beperkende voorwaarden. Om de spaarders in deze wens te ondersteunen hebben de Nederlandse banken gezamelijk een garantieregeling in het leven geroepen.

Sinds enkele jaren is deze gewoonte voor veel spaarders veranderd. Een termijndeposito heeft een looptijd vari?nd van 1 tot 12 maanden. De looptijd van een spaardeposito ligt tussen de 1 en 10 jaar. Het is dus belangrijk om de verschillende alternatieven goed naast elkaar te zetten.

Soorten spaarrekeningenEr zijn vele soorten spaarrekeningen. De inleg, looptijd en opnamevoorwaarden verschillen per bank. Veilig sparen met de Collectieve GarantieregelingDe meeste spaarders hechten veel aan zekerheid.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.