Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Alex BeleggersbankAlex voor de beginnende tot de gevorderde belegger
  De gemeentelijke kredietbank mag u wel rente in rekening brengen voor een saneringskrediet
  Het kan voorkomen dat u met spoed extra geld nodig heeft

De levensloopwijzer berekent dan wat u straks aan verlof kunt betalen.

Levensloop Sparen

Nu de levensloopregeling een jaar draait, blijkt dat de levensloop regeling minder gebruikt wordt dan vooraf verwacht. Bij de berekening van het inlegpercentage wordt rekening gehouden met de loonstijging. De levensloopregeling kent deze nadelen niet en is bovendien uitgebreider. Bij uw brutoloon hoort een maximaal belastingtarief. De levensloopwijzer berekent dan wat u straks aan verlof kunt betalen. Het is ook mogelijk om anders dan maandelijks in te leggen. Dit betekent dat er extra afspraken moeten worden gemaakt over sparen in tijd. Heeft u andere inkomsten waardoor u meer of minder belasting betaalt, verander dan het percentage. Het ziet er naar uit dat de regeling daarom in de toekomst nog wat aangepast gaat worden.

Wij raden u aan een reglement op te stellen waarin u dit soort zaken met uw werknemers vastlegt. Geef hier op wat u verdient en wat u daarvan opzij wilt leggen. Nee, u moet zowel het belang van uw werknemer als uw belang afwegen. Ander nadeel was dat de werknemer niet vrij was om te bepalen welke financiŽle instelling het spaargeld beheerde, dit werd bepaald door de werkgever.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.