Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Bouwfonds Hypotheken geeft het intermediair een ~Snel Rond Garantie~
  Voordelig geld lenen is volgens veel aanbieders overal te realiseren
  Mezzanine informeert over internationale ontwikkelingen in de wereld van vastgoed en financieri

De lening kan in een onderhandse akte worden vastgelegd.

Lening Kinderen

De opbrengsten van de participatie komen toe aan de kinderen en de ouders krijgen een vordering op hun kinderen. Wij adviseren u hier zonder voorafgaand overleg met een deskundige, bijvoorbeeld een notaris, geen gebruik van te maken. De lening kan in een onderhandse akte worden vastgelegd. Bovenstaand memorandum en de daarin opgenomen rekenvoorbeelden zijn opmerkingen van algemene aard.

Hierdoor kan uw kind een hogere lening krijgen van de geldverstrekker. De schenker dient persoonlijk aanwezig te zijn bij het passeren van de akte. Vervolgens kunt u in de tabel zien welk bedrag aan schenkingrecht betaald dient te worden. Overigens kan het in het kader van estate planning ook aantrekkelijk zijn om meer dan het vrijgestelde bedrag te schenken, al dan niet in contanten of onder schuldig erkenning. Om te bepalen hoeveel schenkingsrecht betaald moet worden, wordt uitgegaan van het te schenken bedrag. Van een schenking onder schuldig erkenning dient een notariŽle akte te worden opgemaakt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.