Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Uw project valt niet binnen het klassieke plaatje en u hebt het gevoel dat de financiering buit
  Om te genieten van uw nautische passie zonder zelf financieel te zinken kan u exact het bedrag
  Dat is prettig want daardoor weet u vooraf precies waar u aan toe bent

De lening is van de zijde van de geldnemer aflosbaar met inachtneming van het gestelde in artikel 6 van deze overeenkomst.

Lening Overeenkomst

Het doel van de lening geeft aan of je de betaalde rente en kosten met de belastingen mag verrekenen. Ik maak mijn termijnbedrag maandelijks over met een acceptgiro. Het aflopend krediet kent een aantal vormen met specifieke kenmerken. Ik heb een extra betaling gedaan en nu stopt mijn automatische incasso. Ik heb mijn Doorlopend Krediet al enige tijd geleden afbetaald, maar ontvang nog steeds een maandoverzicht. Het aflopend krediet is een krediet waarbij u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing betaalt over een vooraf afgesproken looptijd. Wil je alles weten over het BKR? Lees dan de special over het BKR. Geen extra rente wegens extra aflossing is verschuldigd, indien algeheel wordt afgelost op de werkdag volgende op de dag waarop enig overeengekomen rentevaste periode ten einde loopt. Na betaling van uw laatste termijn wordt u tevens juridisch eigenaar.

Verzekeringen worden vaak naast een krediet gesloten. Ik heb een vervangende bankpas ontvangen, maar zonder nieuwe pincode. Het is verplicht tenminste één telefoonnummer in te vullen. Met deze akte kunt direct beslag laten leggen op eigendommen van debiteur. Ik heb wel een bankpasje, maar ik heb de pincode niet. Vervroegde aflossingen komen in mindering op de laatste verplichte aflossingstermijn, daarna op de voorlaatste en zo vervolgens. Overige cosumptieve bestedingen zijn fiscaal niet aftrekbaar. In deze special gaan wij in op diverse zaken rondom de creditcard. Het is de geldnemer gedurende enig overeengekomen rentevaste periode toegestaan boven de verplichte aflossing, een extra bedrag te betalen ter gehele of gedeeltelijke delging van het saldo van de alsdan uitstaande hoofdsom.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.