Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Rente of interest is een vergoeding voor het gebruik van krediet
  Goedkoop geld lenen via internet doe je hier! Vraag hier diverse leen offertes aan voor goedkop
  Uitgebreide informatie over de Grieken en Griekenland

De laatste verhoging van de rentevoet bij Rabobank.

Rabo Rente

Het vergelijken van de rente op spaarrekeningen, termijnrekening op korte termijn. Maandag waren er ook al pessimistische geluiden uit de huizenmarkt. Manager Stephane Vermeiren wijst voor de verhoging van de basisrente naar de stijging van de ECB-rente. Ik kan meegaan met de ideeŽn van Hugo L en van Jos . Ik heb gelezen dat de rechtbank 24 november zijn u . Al meer dan 2 jaar sta ik de Vlaamse pers niet te . In de praktijk verdubbelen de banken het plafond tot 3. BelgiŽ krijgt de naam een procesziek landje te zijn.

Virtuele banken zijn banken die niet beschikken over een klassiek kantorennet. Ze focussen zich eerder op spaarrekeningen en beleggingen. Builders in september voor de achtste maand op rij was gedaald.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.