Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Eenmalige terugbetaling van het kapitaal op de eindvervaldag maandelijkse betalingen van de ren
  Gezinnen met kinderen tot 16 jaar en met een jaarinkomen tot ongeveer 80
  Wij werken met tal van nationale en internationale geldverstrekkers waardoor deskundige adviseu

De krant schreef de wedstrijd uit naar aanleiding van de publicatie van een reeks spotprenten over de profeet Mohammed door de Deense krant Jyllands-Posten.

Historische Rente

In de landelijke gebieden daarentegen blijft de woningbouw floreren. De nieuwe woonkredietformule die leningen spreidt over 30 jaar is een schot in de roos. Er is een historische hervorming op til van de fiscale behandeling van woonleningen. Hij achtervolgde de inbreker en sloeg hem met een bijl op het hoofd.

Hij ligt in het ziekenhuis met verwondingen aan het hoofd en riskeert een celstraf van tien jaar. De periode van superlage hypothecaire tarieven lijkt op haar laatste benen te lopen, dat schrijft De Tijd. Kobayashi is allesbehalve een vreemde in het circuit. Heb dat dan gevraagd aan de notaris, en die wimpelde het eerst weg alleen opeisbaar bij wanbetaling, maar gaf daarna schoorvoetend toe dat het waarschijnlijk strikt genomen wel mogelijk zou zijn, "maar dat ze dat nooit zouden doen". De banken maken zich op voor een tweede ronde tariefverhogingen bij de woonkredieten in twee maanden tijd. Een en ander leidde tot protest bij de wetenschappers. De bewaker werd wakker door het geluid dat de inbreker maakte.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.