Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Over vier jaar leidt de afschaffing van de vervolguitkering tot enige besparing voor de Stichti
  De levensloopwijzer berekent dan wat u straks aan verlof kunt betalen
  De laatste verhoging van de rentevoet bij Rabobank

De koers waartegen iemand aandelen of opties wil kopen.

Aandelen Analyse

Het is echter geen zuiver koopsignaal en daarom blijven we even van Heineken af. De rol van het chartale geld is in de afgelopen jaren sterk verminderd. Financial Futures Exchange, de Londense beurs voor financiŽle termijnhandel. We hebben dan te maken met de openbare kapitaalmarkt. De bank treedt bij een emissie alleen als bemiddelaar op. Datzelfde recht hebben zij met betrekking tot het voorgestelde dividend.

Daarbij speelt een aantal fundamentele factoren een rol. Koninklijke Olie een te grote invloed op de index zou hebben. Amsterdam Summit, Inflation is coming with the euro. Hetzelfde mechanisme treedt op bij een verwachte koersstijging. De fondsen die in een bepaalde index zijn opgenomen. Voornamelijk gebruikt door professionele marktpartijen. De waarde van de onderneming voor de aandeelhouders. In een dossier vindt u een overzicht van de artikelen die in de afgelopen maanden en jaren gepubliceerd zijn over een bepaald fonds.

Aan het aandeel vastzittend blad met dividendbewijzen. Vergadering van Aandeelhouders van Philips Electronics N. Internationale dienstverlening op de dienstenrekening.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.