Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Wij verstrekken geldleningen op basis van onderpand bijv
  Voor de Rendement Plus Rekening is de rentevoet voor debetintresten gelijk aan de rentevoet voo

De kenners voorspellen dat de hypotheekrente gaat stijgen.

Huidige Hypotheekrente

De kenners voorspellen dat de hypotheekrente gaat stijgen. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen. Naast het feit dat bovenstaande procedure tijd kost, zijn er kosten aan verbonden. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten.

Dit is geen vraag welke 1-2-3 is te beantwoorden, maar aan de hand van de voorgaande artikelen ben je in ieder geval iets wijzer geworden. Rentelooptijd De meeste hypotheken lopen tegenwoordig 30 jaar. Voor een hypotheeklening moet u vaak wel naar de notaris. Een geboorte van een kind heeft een grote impact op uw leven. Bij het voorspellen van de rente wordt vaak gekeken naar het historische renteverloop. Dat biedt een ideaal moment om te kijken of oversluiten u voordeel op kan leveren. Ook moet er de nodige aandacht worden geschonken aan de fiscale aspecten van een oversluiting.

We nemen in deze berekening alleen bruto rentelasten mee. Mensen met een eigen woning hebben deze vaak gefinancierd middels een hypothecaire lening. Het oversluiten van een hypotheek kost Šltijd geld! Deze kosten kunnen echter sterk variŽren. In totaal komen de geschatte oversluitkosten hiermee op 4580 Euro. Het is daarom het overwegen waard te kijken om uw nieuwe hypotheek voor een lange periode vast te zetten. Om te bepalen of oversluiten in uw situatie interessant is, dienen we de voordelen af te wegen tegen de nadelen. Dit deel van de hypotheek wordt dan beschouwd als een consumptief krediet.

Het oversluiten van uw hypotheek wil zeggen dat u een nieuwe hypotheek afsluit, zonder dat u een huis gaat kopen. Het lijkt daarom gunstig de rentevast periode zo kort mogelijk te kiezen. Ten tweede blijkt dat de rente-ontwikkeling zeer grillig is. Dit betekent dat u uiteindelijk een hogere hypotheek overhoudt. De geldlening is bij de aankoop van de eigen woning onder bepaalde voorwaarden en afspraken gesloten; denk hier. Aan dit voorstel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze komen in een persoonlijk gesprek wel uitgebreid aan de orde. Hier worden puntsgewijs de meest voorkomende kosten in kaart gebracht met de nodige bijbehorende opmerkingen. Aangezien uw hypotheek een waarde heeft onder de 230.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.