Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Op het volgende scherm tonen wij u de aanbieders met de hoogste spaarrente
  Aarzel niet want dit kan de kost van uw lening drukken
  Japan is one of the most rapidly changing industrialized societies in the world

De intrestvoet is gebaseerd op de Euribor op 12 maanden.

Euribor Rente

De intrestvoet is gebaseerd op de Euribor op 12 maanden. Door onvoorziene inkomstenderving of een ongeplande uitgave, bijvoorbeeld de aankoop van goederen die u maar binnen enkele maanden kunt verkopen. Een straight loan is een eenvoudige kredietvorm op korte termijn met vaste duurtijd, vaste rente en vast bedrag minstens 250 000 euro. Afhankelijk van uw situatie kan de bank een waarborg vragen. Een belegging op lange termijn waarvan het rendement gekoppeld is aan de rente op korte termijn. De intrestvoet wordt bepaald telkens u een voorschot opneemt en is afhankelijk van de looptijd. Merrill Lynch is een internationaal gerenommeerde bank. De straight loan is een alternatief voor het Dexia Business Cash tot 25 000 euro of Dexia Kaskrediet meer dan 25 000 euro. Het ratingbureau Moody's kent de uitgever een sterke solvabiliteit toe Aa3. Een straight loan is een thesaurievoorschot op uw zichtrekening.

Van het tweede tot het achtste jaar zijn de coupons variabel. Deze intrestvoet is interessanter dan bij een kaskrediet omdat de looptijd vooraf bekend is.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.