Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Bereken snel en eenvoudig hoeveel geld u maximaal kunt lenen
  Hypotheekrente weer ter discussieWaar gaan we heen. Zorgpremies omhoog hypotheekrente eraf bela
  Hierbij kan de persoonlijke lening een uitkomst zijn

De installatie van zonnepanelen die zonne-energie omzetten in elektrische energie.

Lening Omzetten

De installatie van zonnepanelen die zonne-energie omzetten in elektrische energie. De installatie van een regelsysteem voor de centrale verwarming door middel van thermostatische kranen of door een kamerthermostaat met tijdsinschakeling. Er is wel een verband tussen veiligheid en openbare verlichting. Raadslid Luc Ponsaerts SP vraagt aandacht voor de infrastructuur voor skaters. Het college is niet van plan het kerkhof van Vlierbeek op termijn op te ruimen en deze grond voor om het even wat anders te gebruiken. Raadslid Sofie Luyten Agalev vraagt wat het college zal doen als er in de 2de fase geen voorstellen inzake duurzaamheid worden gedaan.

Goedgekeurd bij handopsteking met meerderheid van stemmen 2 tegen; 12 onthoudingen. Uiteindelijk zijn de afgevaardigden met alle bepalingen van het reglement akkoord gegaan. Deze collectie heeft een groot belang voor het erfgoed van de stad Leuven. Raadslid Luc Ponsaerts VLD antwoordt dat tijdens de raadscommissie is meegedeeld dat het plein groot genoeg is. In een dergelijk bestek komt het er op aan de prijsvorming vrij te laten gebeuren. Burgemeester Louis Tobback SP vraagt wat daar mis mee is.

De gouverneur heeft al veel dossiers geschorst, en het stadsbestuur verplicht zijn huiswerk over te doen. Goedgekeurd bij handopsteking met meerderheid van stemmen 8 onthoudingen. Goedgekeurd bij handopsteking met meerderheid van stemmen 2 onthoudingen. De opgesomde voordelen zijn voor de concessiehouder, maar niet voor de stad Leuven. Men moet dus wel even relativeren als men prijzen vergelijkt. Burgemeester Louis Tobback SP merkt op dat het raadslid pleit voor protectionistische maatregelen. Het stadsbestuur heeft ze bijgestuurd en dan is ze goedgekeurd door de toeziende overheid. Het is correct dat een aannemer die reeds ter plaatse is, waarschijnlijk goedkoper zal zijn dan een andere die niet in dat geval is.

Het college wil het hen wel gunnen, maar in de brandweerkazerne wordt eten bereid tegen kostprijs. De voorzitter sluit de openbare zitting van de gemeenteraad om 00. De VLD-fractie veronderstelt dat het zwembad Leuven zal verkocht worden. Ook in andere zwembaden baat de stad geen cafetaria uit. Er stond in dit geval wel een afsluiting maar ze is compleet stuk. Maar als er geen beschikbaar is, zal de marktkramer in kwestie wat langer met zijn paraplu-stand moeten wachten tot er een plaats beschikbaar is. Ook Iverlek neemt een initiatief rond de nacht van de duisternis. Burgemeester Louis Tobback SP antwoordt dat in de regel het college probeert gebanaliseerde voertuigen te renten. Er is een belangrijk principe in verband met duurzaamheid ingelast in het bestek.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.