Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Eerst moet het kapitalisme net zo extreem worden als het communisme
  Omgekeerd mag worden aangenomen dat bij een stabiele inflatie zowel de Rand als de rentevoeten
  Hoeveel kan ik besparen.Bereken hoeveel u kunt besparen op uw hypotheeklasten

De inleg, looptijd en opnamevoorwaarden verschillen per bank.

Sparen Nl

De inleg, looptijd en opnamevoorwaarden verschillen per bank. De looptijd van een spaardeposito ligt tussen de 1 en 10 jaar. Een goed adviesVoor een persoonlijk advies maakt u hier een afspraak met een deskundig en onafhankelijk adviseur. Met de mogelijkheid om uw geld op een duurzame manier te beheren. Voordat u een deposito spaarrekening opent, is verstandig om eerst te bepalen wat het spaardoel van het ingelegde geld is en wanneer u het nodig heeft. Het opnemen van verlof kan gebonden zijn aan een CAO.

In beiden gevallen mag u tijdens de overeengekomen periode het spaargeld niet opnemen, tenzij u bereid bent om een flinke boeterente te betalen. Als ondernemer heeft u graag zelf de touwtjes in handen. Het kan zijn dat uw uiteindelijke verloftegoed daardoor in de praktijk lager uitvalt. Zoveel mogelijk tijd en geld steken in uw vereniging of stichting? Bij Postbank bankiert u efficiŽnt en voordelig. Een termijndeposito heeft een looptijd vari?nd van 1 tot 12 maanden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.