Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De koopsom van een nieuwbouwwoning wordt betaald in termijnen
  Het is op zich wel logisch dat er zoiets als rente bestaat
  Wilt u uw plannen niet langer uitstellen maar uw spaargeld niet aanspreken. Dan is een lening o

De inbreng van eigen middelen is ook belangrijk bij het krijgen van leningen.

Lening Familie

Dat kan via de Regeling Durfkapitaal, in de volksmond bekend als de tante Agaath-lening. Geef een omschrijving van het marktgebied en toekomstige afnemers. Leen van je familieHet is moeilijk om financiŽle problemen met je familie te bespreken.

Geef een korte omschrijving van het productieproces of de wijze van dienstverlening. Maar bedenk dat er altijd wel iemand is die je wil en kan helpen. Om uw kansen bij een bank te vergroten, kunt u ook een deel van de lening op een andere manier financieren. Vaak moet al snel een beroep gedaan worden op de deskundigheid van anderen. Gebruik de opbrengst om een extra aflossing op je lening te doen, meestal mag dat. Het zegt iets over het risico dat je bereid bent te nemen en over het vertrouwen dat je hebt in het slagen van je bedrijf. De inbreng van eigen middelen is ook belangrijk bij het krijgen van leningen. Als uw familie een deel wil financieren, worden uw lasten aanzienlijk lager en uw positie naar de bank sterker. Postorderbedrijven bezorgen de bestelling thuis en u kunt in termijnen betalen. Als u keuzes moet maken in uw budget, geef deze betalingen dan prioriteit. Geld van Tante AgaathSlim geld lenen voor uw bedrijfFamilie of vrienden die u startkapitaal verstrekken, kunnen daar fiscaal voordeel uithalen.

Ondernemers hoeven dankzij deze regeling geen woekerrentes af te rekenen en ook de geldverstrekker heeft er fiscaal baat bij. Afhankelijk van de financiŽle behoefte en van jouw bedrijfssituatie is er altijd een financieringsvorm of combinatie daarvan die het beste bij je past. Hierna volgt een richtlijn voor hen die nog niet met hun bedrijf zijn begonnen en behoefte hebben aan een kort, globaal plan, om dit met anderen te kunnen bespreken. De naam is een paar jaar geleden veranderd in 'Regeling Durfkapitaal'. Het oplossen van tijdelijke financiŽle krapte zoals bij geboorte, ziekte of verhuizing. Geef in maximaal 10 regels een beschrijving van je bedrijfsidee. Alles over marktverkenning, het ondernemingsplan, de rechtsvorm, de bedrijfsnaam, de administratie en wat er nog meer komt kijken bij het starten van een bedrijf. Veel mensen hebben de mogelijkheid rood te staan op de lopende rekening.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.