Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Je spaarrekening is heel eenvoudig te beheren via Mijn Postbank
  Dat kan voordelig zijn als de rente van je lening hoger wordt
  Met mogelijkheden voor online bankieren en beleggen

De hypotheekrente is in Nederland al jarenlang aftrekbaar.

Historie Hypotheekrente

Heeft u de recente hypotheek niet totaal afgelost, dan is de hypotheekrente niet aftrekbaar via de Belastingdienst. Werkzaamheden aan de Randweg Eindhoven, Randweg Den Bosch, de A2 en de A73. Nieuwe hypotheekrente over de lening voor onderhoud of aanschaf van de nieuwe woning is terug te vorderen via de Belastingdienst.

De hypotheekrente is in Nederland al jarenlang aftrekbaar. Toeren op een solex door het boerenland van noord-oost Brabant. We geven u graag een overzicht van hoe de Nederlandse wetgever de eigen woning door de jaren heen heeft behandeld. In 1983, 1984 en 1985 kunnen woningbezitters gebruikmaken van deze tijdelijke verruiming. De overheid gaat er nog steeds vanuit dat een woningbezitter inkomsten uit zijn woning krijgt en daar wordt in de vorm van de huurwaarde van het huis belasting over geheven. Als je eenvoudigweg zonder meer afgaat op de nieuwe hypotheek som, rekent u zich flink rijk. Bovendien blijft er hoogstzelden iets over om gemakkelijk uitjes te gaan ondernemen. Als uw hypotheek rente tamelijk hoog uitvalt, kun je een onmiskenbaar geringere lening afsluiten. De overheid introduceert een tijdelijke maatregel voor de aftrek van groot onderhoud en schilderwerk. Als je plompverloren blindelings gaat voor de hypotheek geldsom, reken je je buitengewoon rijk. Je kunt dan op die manier nagaan hoeveel geld u uitspaart voor andere zaken.

Uw nieuwe hypotheek lasten bestaan voor een reusachtig portie uit rente. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning loop je tegen termen als bouwrente, depotrente en projectrente aan. Ook blijft er minder over om aangenaam, zoals eerst, van te leven. Laat iemand je voortdurend vertellen wat je per volgende dag bruto aan hypotheek moet gaan betalen. Actuele rentewisselingen behoorlijk opbreken, voornamelijk als u een tophypotheek aangaat.

Laat u steeds becijferen wat je per dag netto aan hypotheek moet gaan betalen. Zodra je nieuwste rente nogal hoog wordt, mag je een duidelijk geringere lening afsluiten. Je bestaande hypotheek lasten zullen mogelijk bestaan voor een enorm stuk uit rente. Autostich maakt panorama's foto's stitchen uit overlappende foto's. Je kunt dan beter controleren hoeveel geld u behoudt voor andere spullen. Het kan goed zijn om deze belastingvoordelen elke maand te laten afhandelen. Rentewisselingen kunnen u dan nogal opbreken, met name als u een tophypotheek afsluit. Heeft u de bestaande hypotheek niet honderd procent afgelost, dan is de vernieuwde rente niet terug te ontvangen. Een overzicht van de rentestanden, gedurende de laatste 25 jaar. De geschiedenis van Grave en het vliegveld bij Keent.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.