Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een optie staat altijd voor 100 aandelen van de onderneming
  Hier in kwam naar voeren dat ik mijn eindbedrag niet haalde
  Door te wisselen van spaarrekening kunt u geld verdienen

De hypotheekrente is de rente die u betaalt over uw hypotheekbedrag.

Hoogte Hypotheekrente

Hoeveel hypotheekrente u betaalt hangt af van hoeveel geld u leent en hoe hoog de hypotheekrente is. Bovendien houd je weinig over om comfortabel, zoals voorheen, van te leven. De hypotheekrente is de rente die u betaalt over uw hypotheekbedrag. Ik heb plannen op het gebied van verbouwen of renoveren. Hier vind u informatie met betrekking tot het regelen van uw hypotheek, de verschillende hypotheekvormen, de hypotheekrente, etcetera, ingedeeld in rubrieken.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkeling van de rente? Abonneer u dan op de nieuwsbrief. Als u meer wilt weten, maak dan nu een afspraak met een van Van Bruggen-adviseur. Nominale hypotheekrenteDe hypotheekrente die door de hypotheekgever wordt gehanteerd, zonder rekening te houden met de bijkomende kosten. Dankzij AdviesInUwRegio hoeft dit geen obstakel meer te zijn.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.