Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Sparen Geld gidsHandig overzicht met voor spaarders interessante links
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Stichting of vereniging sparen tegen de hoogste spaarrente

De hypotheekrente hangt nauw samen met de rente op de kapitaalmarkt.

Stijging Hypotheekrente

De hypotheekrente hangt nauw samen met de rente op de kapitaalmarkt. Wanneer de rente op deze markt omhoog gaat, wordt het voor banken duurder om te lenen en dat berekenen ze door aan de klant. De verbetering van de economische omstandigheden heeft een positieve invloed op de stemming op aandelenmarkten en dat heeft meestal een stijging van de rente op de kapitaalmarkt tot gevolg. De woonbond waarschuwt dat er via zo'n fonds miljoenen euro's uit de volkshuisvesting weglekken. De Vereniging Eigen Huis verwacht dat de hypotheekrente de komende maand fors omhoog gaat als gevolg van de kredietcrisis.

De Vereniging Eigen Huis verwacht dat de variabele hypotheekrente de komende maand fors omhoog gaat als gevolg van de mondiale kredietcrisis. Prijzen banken voor aanhouden betaalrekening rijzen de pan uit. Elke inkomenscategorie kan er zijn voordeel mee doen.

Direct gevolg hiervan is dat het sterke merk Postbank met een hoge klantwaardering van de markt verdwijnt. Er dreigt een jarenlange vertraging voor de aanpak van de 40 probleemwijken. Wij hopen u van harte als nieuwe relatie te mogen verwelkomen. Daar wordt gehandeld in leningen met een looptijd langer dan twee jaar.

Dat is een gevolg van de aanpassing van de Wet Financiering Decentrale Overheden Fido. In plan Heilaren noord 2e fase in Heeswijk-Dinther biedt de gemeente Bernheze 16 koopwoningen aan. Op ongeveer 40 procent van de hypotheken die de afgelopen jaren zijn afgesloten zit een variabele rente. Bij een variabele rente kun je op elk moment de rente. Die vrees spreekt de Nederlandse Woonbond vandaag uit nu het kabinet 3 miljard euro van de woningcorporaties in een publiek investeringsfonds wil stoppen. Naar achteraf blijkt, hebben zo'n honderdduizend klanten van de Rabobank een 'Spaar'hypotheek afgenomen welke feitelijk niet voldoet aan de zo veilige kenmerken van een Spaarhypotheek. Wederom geen al te positief nieuws voor de starters op de woningmarkt. Hypotheek voor nieuwbouwwoning bij WestlandUtrecht bijzonder aantrekkelijk. Het type woning levert nog wel de nodige verschillen op. Met enige tegenzin,realist en wantrouwend wat ik grif. Dit was altijd goedkoper dan een hypotheek met een vaste rente.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.