Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Joop Bresser (Delta Lloyd AM) adviseert een staatslening als 4 25 is bereikt
  Het programma omvat de rentepercentages vanaf 1934
  Geneeskundige Wetenschappen op voorstel van een ad hoc Commissie

De hypotheeklasten bestaan voor een reusachtig onderdeel uit rente.

2de Hypotheek

De meest recente hypotheek lasten zullen bestaan voor een stevig onderdeel uit rente. Wanneer je simpelweg kritiekloos gaat voor de nieuwe geldsom, rekent u zich te rijk. Heeft u de recente hypotheek nog niet geheel afgelost, dan is de bestaande rente niet terug te verkrijgen via de Belastingdienst. In Nederland zijn miljoenen mensen met creditcards welke worden uitgegeven door bv. Laat iemand je daarnaast berekenen hoeveel u per dag netto aan hypotheek moet gaan betalen.

Uw 2e hypotheek voor een effectieve rente op jaarbasis vanaf 0. Niet iedereen kan voor een lening bij een gewone kredietverstrekker terecht. De hypotheeklasten bestaan voor een reusachtig onderdeel uit rente.

Als u eenvoudigweg kritiekloos afgaat op de hypotheek hoofdsom, reken je je verschrikkelijk ruim bedeeld. Je kunt dan becijferen hoeveel geld u spaart voor andere belangrijke zaken. Rentewisselingen kunnen u dan aanmerkelijk opbreken, voor het merendeel wanneer je de hogere hypotheek sluit. Een verbouwing laat je financieren bij Postkrediet. Hypotheek Land heeft zeer veel erkende hypotheekadviseurs in dienst. Het kan plezierig zijn om deze belastingvoordelen elke volgende maand te laten uitbetalen. Het opvragen van hypotheekrentes en hypotheekofferte zijn vrijblijvende diensten. De rente over de nieuwe hypotheeklening voor onderhoud of aanschaf van het nieuwe appartement is aftrekbaar via de belastingaangifte. Het Bureau Krediet Registratie, iedereen heeft er wel ooit van gehoord. Uw gegevens worden ten allen tijde vertrouwelijk behandeld.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.