Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Er zijn diverse leningen die elk een ander doel kunnen dienen
  De energiebedrijven Nuon en Essent staan op het punt hun fusie aan te kondigen
  Ook is het belangrijk te weten wat het Bureau Krediet Registratie doet en wat u moet doen bij d

De gemeentelijke kredietbank mag u wel rente in rekening brengen voor een saneringskrediet.

Gemeentelijke Krediet Bank

Op grond van uw inkomsten en lasten wordt berekend hoeveel u per maand moet aflossen. Verder zal de wet alleen toegankelijk worden voor degenen die echt geen andere mogelijkheid hebben om hun schuld af te lossen. Zakgeld is vaak niet genoeg om alles te kopen wat je wilt hebben. Zodat jij toch mee kan op schoolreis, of toch die sport kan gaan doen. Als u het niet eens bent met de beslissing kunt u bezwaar maken of in beroep gaan. Als je geld geleend hebt, moet je dit wel terugbetalen. De exacte duur van de sanering en het aflossingsbedrag staan in het saneringsplan. Bij wettelijke schuldsanering moeten uw schuldeisers meewerken.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.