Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Kredietkaart met snel en voordelig krediet
  Deze financiering is uitermate geschikt als u uw huis wilt verbouwen
  De Federal Reserve Board de Amerikaanse centrale bank heeft gisteren besloten het toonaangevend

De gemeente mag gebouwen die bestemd zijn voor sloop, tijdelijk verhuren.

Huis Verhuren

De gemeente mag gebouwen die bestemd zijn voor sloop, tijdelijk verhuren. Ook dan moet de verhuurder namelijk gewoon opzeggen. De huurovereenkomst eindigt altijd als de vergunning afloopt. De tijdelijke huurovereenkomst wordt aangegaan voor minimaal zes maanden. Hij heeft, weliswaar heel vroeg, gewoon de huur opgezegd. Dit maximum wordt berekend aan de hand van het puntenstelsel.

Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals hierboven omschreven. Het huurrecht geldt niet als 'het gebruik naar zijn aard van korte duur is'. Dit is iets heel anders dan huur voor bepaalde tijd. Er bestaat een aparte regeling voor sloopwoningen die eigendom zijn van de gemeente. Alles over wonen, huren, kopen en interieur op Overzicht.

De meeste huurovereenkomsten worden voor onbepaalde tijd aangegaan. Alleen in deze situaties is een huurovereenkomst voor bepaalde tijd rechtsgeldig. De huurovereenkomst moet schriftelijk worden aangegaan.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.