Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het eerste jaar alleen al konden ongeveer 4000 zelfstandigen volgens dit systeem een lening bek
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken
  Robeco Capital Growth Funds Sicav en Robeco Hollands Bezit N

De financiele aandelen stonden allen onderaan de indices.

Aandelen Corus

De toonaangevende aandelenindices in New York zijn donderdag net iets onder hun slotstanden van woensdag gesloten. Een ontmoeting tussen een rode auteur en een grootburgerlijke CEO. De financiele aandelen stonden allen onderaan de indices. Een prima opstapje naar de stoel van algemeen directeur, vindt hij. Amsterdam kreeg voorbeurs cijfers te verwerken van onder andere Wessanen en Vopak. Vooral de telecomregulator wordt voor de huidige stand van zaken met de vinger gewezen. De parti socialiste zit zo diep in het Waalse systeem ingebakken dat zij ook het juridische apparaat in haar macht heeft.

Saskia Soete de Boosere superviseerde het voorbije jaar de bouw van een nieuwe hal voor haar Kortrijk Xpo. Het probleem is niet dat de belastingwetgeving te ingewikkeld is, maar wel dat ze om de haverklap ingrijpend wordt gewijzigd. Ook over gevoelige kwesties, zoals de opwarming van de aarde. Het artikel dat u opvraagt kan enkel door abonnees of houders van een dagkaart bekeken worden. Op Euronext Amsterdam zal de AEX-index vrijdag licht hoger van start gaan, zo verwachten marktpartijen.

Noord-Korea een tweede ondergrondse kernproef voorbereidt. Walter Van den Broeck en Thomas Leysen over de zware erfenis van Umicore, de samenzweerders achter Davos en de gesel van de globalisering. De 800 cc-motoren vullen een lacune in het BMW-aanbod. De winst en de omzet van het Zwitserse uitzendconcern belandden in het derde kwartaal boven de marktconsensus. Marc Buelens vindt het hemels om af en toe van mening te veranderen. Tegenstrijdige signalen maken het moeilijk om te achterhalen in welke mate de huidige sterke conjunctuur volgend jaar zal standhouden. Een piepjonge horecaondernemer zet in het Nederlandse Monnickendam een succesvol product in de markt. En het komende jaar staat in het teken van innovatie.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.