Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

De euro heeft vandaag het hoogste punt bereikt in acht maanden tijd.

Hoogste Punt

De Amerikaanse dollar is maandagochtend gedaald naar het laagste punt in zeven weken. Beleggers verwachten dat de Federal Reserve de rente binnenkort verlaagt tot onder het niveau dat de Europese Centrale Bank hanteert. Dit betekent een nieuwe mijlpaal in de bouwactiviteiten. Op de top van de bult staat een grote steen met daarop de hoogte. Bouwbedrijf Groothuis uit Genemuiden bouwt het huis naar het ontwerp van architect George van Luit van Denc Architecten. Herman van Aalderen bood ons de route ter publicatie aan. Dezelfde verwachting hebben hun toekomstige buren Chris Slappendel en Wendy Walet.

Rond half vijf noteerde de Europese munt 1,2578 dollar. Voor het eind van het jaar is het Landgoed In de Noordzoom bewoond.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.