Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een zeer langlopende hypotheekrente is een voorstel dat de moeite loont om uitgediept te worden
  Uw doelstellingen mbt de hypothecaire financiering
  Voor leningen of een doorlopend krediet tegen een vaste lage rente

De energiebedrijven Nuon en Essent staan op het punt hun fusie aan te kondigen.

Fusie

De energiebedrijven Nuon en Essent staan op het punt hun fusie aan te kondigen. Het hoofdkantoor komt in Amsterdam, stellen goed ingevoerde bronnen. Fusie-energie, de energiebron van de zon en de sterren, biedt uitzicht op een schone, veilige, en duurzame energiebron. Tijd om te kopen? Of stort de markt in? Makelaars voorspellen een hausse als in de jaren negentig. Het Brits-Nederlandse Corus praat met het Russische staalbedrijf Evraz over een mogelijke fusie. Topman Michiel Boersma van Essent is de beoogde bestuursvoorzitter van het gefuseerde bedrijf. Kernfusie, het proces waarbij lichte kernen samensmelten tot zwaardere, is de energiebron van de zon en de sterren. Bestuursvoorzitter Jean-Cyrill Spinetta benadrukte in een toelichting de waarde van die fusie en KLM-topman Leo van Wijk verklaarde dat door de samenwerking het marktaandeel is vergroot en de kosten in de hand zijn gehouden. De International Tokamak Experimental Reactor, ITER.

NieuwsPRODUCTENEen procesgedreven analyse van de fiscale risico’s bij een overname, verkoop, fusie of beursintroductie van een vennootschap. Zo probeert de grootste staalproducent ter wereld, Mittal Steel, de nummer twee over te nemen. De energiebedrijven Essent en Nuon hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt over een fusie. Op 1 januari 2007 worden de Arbo-wet en de arbeidstijdenwet gewijzigd. China, de Russische Federatie, de VS, en Zuid Korea. Nuon wilde vanochtend niet reageren op de berichten. Reddingswerkers proberen honderd paarden te redden van de verdrinkingsdood. Een kijkje in de torus van de Joint European Torus bij Oxford, Engeland. Essent-topman Michiel Boersma zou de leiding krijgen. Donderdag is het twee jaar geleden dat filmmaker Theo van Gogh werd vermoord. Er is dus geen belasting voor toekomstige generaties.

Samen zouden 's werelds nummer acht en nummer twaalf in de top zes van grootste staalproducenten ter wereld terechtkomen. Inmiddels is er veel meer bekend over deze vrijwel onuitputtelijke en schone bron van energie. De besturen zouden op hoofdlijnen een akkoord hebben bereikt. De Tweede Kamer heeft al met grote meerderheid ingestemd met de wet. We leven in een wereld die nog maar net begonnen is met energie gebruiken.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.