Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Voor dit bedrag kan je een gans jaar alle materialen ontlenen
  Hiermee worden veel regels voor geldleningen tussen de 200 euro en 75
  Bij een positief BKR resultaat kunt u de hypotheek ook meteen via ons afsluiten

De bevoegde administratie zal het bedrag van je pensioen berekenen.

Pensioen Brief

Ambtenaren moeten zelf hun pensioenaanvraag indienen. Je moet je beroepsactiviteit binnen de 30 dagen aangeven. De bevoegde administratie zal het bedrag van je pensioen berekenen. In die aanvraag moet u uw buitenlandse tewerkstelling vermelden. Anderlecht moet het stellen met 'degelijke opleiding'. De inkomsten mogen een bepaald plafond niet overschrijden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.