Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De auto wordt veilig en onder camera bewaking gestald
  In deze rubriek vindt u het aandelennieuws van de jongste beursdag
  Een hypotheek vestigen brengt onverbiddelijk kosten met zich mee

De banken maken zich op voor een tweede ronde tariefverhogingen bij de woonkredieten in twee maanden tijd.

Hypotheekrente Tarief

De banken maken zich op voor een tweede ronde tariefverhogingen bij de woonkredieten in twee maanden tijd. Op het kredietvoorstel moet hun erkenningsnummer zeker vermeld staan. Bij foute of onvolledige invoer wordt u bericht met de juiste instructies. Dexia, het vroegere Gemeentekrediet, heeft zijn rentetarieven voor woonkredieten flink verlaagd. Fortis Bank, de marktleider voor woningkredieten, verhoogde op 1 december in alle stilte de tarieven voor twee formules van hypothecair krediet. Jonge gezinnen zullen in de eerste moeilijke jaren meer kunnen aftrekken van hun belastingen, terwijl dat nu vaak minder is.

Deze vraag komt van pas in het vooruitzicht van Batibouw. Wij houden u op de hoogte over het verdere verloop van uw leen-aanvraag. De lage rente zette de gezinnen in de eerste jaarhelft massaal aan om hun bestaande woonkrediet te vervangen door een nieuw, goedkoper krediet via een zogenaamde herfinanciering. De bank wil daarmee inspelen op de almaar toenemende concurrentie op de hypotheekmarkt. Eerder verhoogden ook andere banken zoals KBC, Argenta en Centea al hun hypothecaire tarieven.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.