Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

De aankomende hypotheek lasten bestaan voor een groot part uit rente.

Rente Prognose

Vooralsnog wordt namelijk geen rentewijziging van de Europese Centrale Bank verwacht. Natuurlijk heb ik niet alle geldgevers met elkaar kunnen vergeleken. De aankomende hypotheek lasten bestaan voor een groot part uit rente. Ik verwacht echter niet dat daar enorme verschillen inzitten. Vooral als de hypotheekrente nog verder gaat stijgen. Verder houd je geringer over om prettig van te leven. De hypotheekrente betaal je achteraf dit in tegenstelling tot de premie van de polis die je vooraf betaald!! Hoe dit in werkelijkheid wordt doorberekend zou ik moeten vragen aan de mensen die de spaarhypotheek hebben ontwikkeld. Als je nieuwe hypotheek rente aanzienlijk hoger blijkt te zijn, kunt u een evident geringere lening afsluiten. Amsterdam Summit, Inflation is coming with the euro. Beste Berggie,Je opmerking betreffende de nalatenschap klopt. Onder de kortlopende hypotheekrentes vallen de variabele rentetarieven en rentes met een rentevast periode van maximaal 1 jaar.

Langlopende hypotheekrentes zijn de rentes met een rentevast periode van langer dan 1 jaar, zoals 5, 10, 15 en 20 jaar. Bij deze column heb ik alleen gekeken naar de maandlasten, zoals een klant ook meestal doet!Gr. De specialisten verwachten voorlopig nog geen wijziging van de korte rente. Ik verwacht echter dat 2008 het jaar van de spaarhypotheek gaat worden. Hypotheekrente over de hypotheek lening voor aanschaf of het opknappen van het appartement is aftrekbaar via de Belastingdienst. Deze had ik echter in een andere column willen aankaarten. Gaat de rente weer stijgen of zal deze de komende tijd nog verder dalen? Het blijft natuurlijk gissen. In ieder geval heeft de hypotheekadviseur de taak om diverse rekenvoorbeelden naast elkaar te leggen. Alles over beleggingsfondsen inclusief koersen, fondselector, modelportefeuille en nieuws. Het kan prettig zijn om deze belasting voordelen elke maand te laten afhandelen.

Of moet ik zeggen dat de kosten van de woekerpolissen niet extreem hoog zijn. De verschillen zijn groot en het verschil met de woekerpolis is veel minder groot dan veel mensen denken. Wanneer je gewoonweg zonder meer afgaat op het hypotheek bedrag, reken je je zeer ruim bedeeld. Een van de hoofdredenen is het nog steeds achterblijvende economische herstel en de geringe inflatie.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.