Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het programma omvat de rentepercentages vanaf 1934
  Het mooiste huis blijft onaf als de buitenomgeving niet in orde is
  Wij verstrekken geldleningen op basis van onderpand bijv

De aandelen kan u immers goedkoper aankopen op de aandelenbeurs.

Aandelen Opties

Op elke dag voor de vervaldag is het winstgevender een optie te verkopen dan uit te oefenen. Beleggers zijn vandaag vooral in afwachting van de Amerikaanse banencijfers, die vanmiddag worden gepubliceerd. De groene spaaradviseurs, voor alle informatie over groen sparen en beleggen, groene of duurzame hypotheken en groene pensioenen. Amsterdam kreeg voorbeurs cijfers te verwerken van onder andere Wessanen en Vopak. Deze laatste wordt de schrijver van de optie genoemd.

Op Euronext Amsterdam zal de AEX-index vrijdag licht hoger van start gaan, zo verwachten marktpartijen. De eindwaarde van de obligaties bedraagt nog steeds 12. Dan kan u gebruik maken van uw aankooprecht en de optie uitoefenen. De winst en de omzet van het Zwitserse uitzendconcern belandden in het derde kwartaal boven de marktconsensus. Bovendien wil u graag nog wat extra rendement halen op deze investering. Wanneer u een call-optie koopt, heeft u een aankooprecht, een put-optie geeft u een verkooprecht.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.