Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Stichting of vereniging sparen tegen de hoogste spaarrente
  De uitkering bij overlijden waarmee de hypotheek geheel of gedeeltelijk kan worden afgelost
  Het Philips Pensioenfonds wil mede naar aanleiding van de fraude van al zijn vastgoed af

De Variabele Rente is verkrijgbaar in verschillende rentevormen.

Rente Ontwikkeling

Deze zal hij vergoed willen hebben en dus doorberekenen in het rentetarief. Dit is het uitgebreide rapport van het voorbeeldadvies bij de oversluittoets. Ook voor hypotheken met een Nationale Hypotheek Garantie kan de Variabele Rente gebruikt worden. In de jongste Elsevier onder meer een stappenplan voor het beginnen van een bedrijf door er een te kopen. Een variabele hypotheekrente zorgt ervoor dat uw maandlasten kunnen variŽren. Euribor is een Europees tarief, dat is vastgesteld op basis afspraken tussen de Europese banken.

Diverse geldverstrekkers hebben verhogingen van zowel de kortlopende als de langlopende hypotheekrentes aangekondigd. Deze maand publiceren de drie grootste Amerikaanse banken hun jaarresultaten en verwachtingen voor dit jaar. De Variabele Rente is verkrijgbaar in verschillende rentevormen. Hier wordt een uitgebreide analyse gegeven van de voordelen en nadelen van het oversluiten van de hypotheek. De gemiddelde hypotheekrentes worden gebaseerd op de rentetarieven van circa vijftien geldverstrekkers. Het is dan ook de vraag of u er uiteindelijk voordeel van zult hebben. En bij leningen en hypotheken met een variabele rente is een rentestijging onmiddellijk merkbaar.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.