Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Je spaarrekening is heel eenvoudig te beheren via Mijn Postbank
  Wij bieden scherpe rentevoeten voor een hypotheek lening
  Voor al deze acties is een serieuze financiering nodig

De Federal Reserve Board, de Amerikaanse centrale bank, heeft gisteren besloten het toonaangevende rentetarief ongewijzigd te laten op 5,25 procent.

Rente 2006

De Federal Reserve Board, de Amerikaanse centrale bank, heeft gisteren besloten het toonaangevende rentetarief ongewijzigd te laten op 5,25 procent. De Fed rekent erop dat de dalende olieprijs en vertragende groei de inflatie in bedwang zullen houden. Het artikel dat u opvraagt kan enkel door abonnees of houders van een dagkaart bekeken worden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.