Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hier vindt u de beste en goedkoopste hypotheek aanbieders
  Zilveren munt van de Nederlanden geslagen van 1567 tot 1571
  Het besluit om geld te lenen kan verschillende oorzaken hebben

De Belgische specialist van de hypothecaire lening.

Hypotecaire Lening

De intresten betaald voor een lening bestemd voor de aankoop, de bouw of de verbouwing van een onroerend goed zijn aftrekbaar van het totaal van je onroerende inkomsten. De middenweg is dat je de rente voor de eerste tien jaar vastlegt, met nadien aanpassingen om de vijf jaar. Andere formules bestaan, bij voorbeld de belegginssparen lening met belegging in tak 23, de lening gedekt door een groepsverzekering. De nieuwe fiscale reglementering vereist de aanpassing van de aangifte aan de personenbelasting nieuwe vakjes. Betalingen voor de aflossing of wedersamenstelling van een hypothecaire lening afgesloten voor een enige woning kunnen aanleiding geven tot een verhoogde vermindering.

Voor leningscontracten die vr 1 januari 1989 zijn afgesloten, gelden andere voorwaarden. De juiste modaliteiten en voorwaarden zullen begin 2007 vastgelegd worden. De Kredieteam adviseurs leveren aan de klanten een gespecialiseerde nabijheidsdienst in hypothecaire leningen. Je startrente zal het laagst liggen bij herziening om het jaar, om de 3 jaar of om de 5 jaar. De Belgische specialist van de hypothecaire lening. Het rentetarief dat je kan bedingen hangt af van verschillende factoren.

Als je je spaargeld belegd hebt tegen goede opbrengsten is het in periodes van lage rente dikwijls ook beter van je spaargeld te laten waar het is, omdat het meer opbrengt dan de lening kost. Bij voorbeeld in de formule 10-5-5 ligt de rente de eerste 10 jaar vast en wordt zij daarna twee keer om de 5 jaar aangepast. Vergelijking tussen de vaste en variabele rente voor een lening van 100. Deze formule is ontwikkeld voor mensen die al een woning in bezit hebben die ze willen verkopen om een nieuwe woning te bekostigen.

Wij zijn n van de grootste specialisten voor een hypothecaire lening. Sluit in ieder geval een schuld-saldo verzekering af zodat in geval van overlijden je familie niet hoeft verder af te betalen. Voor kleinere bedragen heb je de lening op afbetaling, grotere bedragen worden meestal geleend met een hypothecair krediet.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.