Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De nieuwe vertegenwoordigers voor volgend academiejaar zijn verkozen
  De meeste zekerheid maar ook de duurste rente heb je met een vast rentetarief
  En ja Tim met dit bericht haal ik misschien de schandpaal

De Argentijnse banken hadden op maandag 21 januari geen dollars meer.

Dollar Crisis

Ook mensen zonder een non-conforming hypotheek krijgen last van de kredietcrisis in de Verenigde Staten. Dit product heeft nog geen beoordelingen van gebruikers. Sinds 1991 is de peso de nationale munteenheid van ArgentiniŽ gekoppeld aan de dollar. Wat een stelletje suffers hier bij jou vergeleken . Voor de Argentijnen maakt niet niet zoveel uit, zul je denken, die betalen hun dagelijkse boodschappen toch in pesos en niet in dollars. Die subprime problematiek sleept al jaren aan en die 300 miljard is peanuts daarmee vergeleken.

De Argentijnse banken hadden op maandag 21 januari geen dollars meer. Trouwens geld in het systeem pompen is geen oplossing, maakt het alleen maar erger. Aan hun dollartegoeden kunnen ze niet meer aankomen. Koopt al uw aandelen zoveel ge wilt en stop met iedereen aan te vallen die andere opvattingen heeft. Het maakte ook niet uit of je je spaargeld in dollars liet wegzetten of in peso's. Alle merken en de beste producten bekijken en online kopen of reserveren. Het maakte dus niet uit of je een banklening in dollars of in peso's sloot, want de leningen zijn even duur. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.