Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Aandelen Analyse

Bij Fortis heeft de stoploss het nog altijd gehouden. Ik deed hier al even niets en wil pas boven de 22,50 overwegen long te gaan. Fortis deed een poging de vorige top te slechten, maar faalde tot op heden. Er is immers een spanningsveld tussen vraag en aanbod. Het is nu in die zin makkelijk dat de stop loss voor eventueel nieuw in te nemen posities op 21,7 ligt. Als u long in dit aandeel bent, houdt u die positie dan nog maar even aan. Bij het maken van een jaarverslag zal een bedrijf niet altijd haar geheimen prijs willen geven.

Dit vereist kennis van de opbouw van een betalingsbalans van een land, die ons het overzicht verschaft van de t. Vrijdag een Bullish Engulfing waarbij veel van het verlies van de afgelopen dagen alweer goedgemaakt werd. Dalingskoers heet depreciatie; stijgingskoers heet appreciatie. We gaan de stoploss van 29,45 omhoog brengen naar 32,45. Wilt u inzetten op een daling, dan zou ik daarvoor wachten tot een slotstand onder de 21,1.

De kasbasis wordt geregistreerd door De Nederlandse Bank DNB. Met name bij de post afschrijvingen wil een bedrijf nogal eens creatief te. De eerder geadviseerde Short Strangle doet het nog altijd goed. Hiermee kan invloed op het economisch proces worden uitgeoefend. Op 12 januari is aangegeven dat ingestapt kon worden. Daling koers heet devaluatie; stijging koers heet revaluatie. Het lijkt er dus op dat Fortis op weg gaat een nieuwe top te zetten.

Schaarste betekent dat er in onvoldoende mate aan een behoefte kan worden voorzien.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.