Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Dat wil zeggen dat de benchmark is afgedekt naar euro's.

Lux O Rente

Wat heb ik anders aan een fonds met weinig kosten dat ook nog eens niet presteert, dat is net zo erg als een duur fonds met een evenhoog rendement. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Acme N. Dan denk ik echter alleen dat deze hypotheek te duur is ivm alle kosten icm met een lage inleg. De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Acme als door andere financiële instellingen verspreid.

Alles over beleggingsfondsen inclusief koersen, fondselector, modelportefeuille en nieuws. Ze realiseerde zich niet dat het om Spaarbeléggen ging. Je moet gewoon kijken naar de prestaties van de fondsen en daarop je oordeel baseren of hij erin mag blijven. Dat wil zeggen dat de benchmark is afgedekt naar euro's. Acme biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het is in ieder geval op de lange termijn een goede keuze geweest, in vergelijking tot een wereldwijde obligatie-index.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.