Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De hypotheekrente is in Nederland al jarenlang aftrekbaar
  De gemeentelijke kredietbank mag u wel rente in rekening brengen voor een saneringskrediet
  Goedkoop geld lenen via internet doe je hier! Vraag hier diverse leen offertes aan voor goedkop

Dat kan voordelig zijn als de rente van je lening hoger wordt.

Maximale Rente

Dat kan voordelig zijn als de rente van je lening hoger wordt. Soms kun je in winkels betalen met een winkelpas of klantenkaart. Binnen een bepaalde marge blijft de rente onveranderd en hebben schommelingen geen invloed op uw woonlasten. Sluit nooit een lening af als je iets niet begrijpt. Dat kan zijn voor een periode van vijf jaar, zeven jaar, tien jaar, twintig jaar of zelfs dertig jaar. In een prospectus staan de belangrijkste kenmerken en voorwaarden van de lening. Rood staan betekent dat je meer geld van je betaalrekening kunt halen dan je eigenlijk hebt. Het is voor de meeste mensen de grootste uitgave van hun leven.

In een offerte staan de belangrijkste voorwaarden van een lening op een rij. Vaak kunt u deze hypotheek alleen afsluiten in combinatie met een hypotheekvorm waarbij er wel wordt afgelost. Persoonlijk vind ik het belachelijk dat ze je wel een lening hebben verstrekt met dit soort voorwaarden en een minimum inkomen. Het kopen van een huis is voor iedereen een belangrijke stap. Als de kredietverstrekker je verplicht om een verzekering af te sluiten, dan mag jij zelf bepalen waar je dat doet. Daarbij ontstaan financiŽle verplichtingen die zeer lang doorlopen. Met een creditcard kun je betalen in bijvoorbeeld winkels, restaurants en hotels. Jonge starters op de woningmarkt hebben veel voordeel bij deze hypotheekvorm, omdat bij aanvang de netto-maandlasten relatief laag zijn. Bij wie je een lening afsluit, hangt af van veel dingen. Dat hangt af van uw wensen en persoonlijke situatie.

Je spreekt met de bank af hoeveel geld je maximaal rood mag staan. Je weet dus precies hoeveel je moet betalen en wanneer. Je hoeft het bedrag niet meteen te betalen, je betaalt het later. Denk aan de mogelijkheid om uw spaargeld te gebruiken. Daarvoor zijn twee manieren, net als bij een winkelpas of klantenkaart. Ook kun je spullen kopen voor een maximumbedrag dat je van tevoren afspreekt. Als je weet bij welke kredietverstrekker je geld wilt lenen, vraag dan een offerte aan. Elke vorm met z'n eigen kenmerken en z'n eigen voordelen. Een doorlopend krediet is vooral makkelijk als je niet meteen al het geld nodig hebt.

Geen eenvoudige opgave om hieruit de juiste keuze te maken. Als je weer wat geld hebt terugbetaald, dan kun je opnieuw spullen kopen tot aan het bedrag dat je hebt afgesproken.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.