Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De nieuwe vertegenwoordigers voor volgend academiejaar zijn verkozen
  Afgevaardigd bestuurder Universitair Ziekenhuis Antwerpen
  Over deze mogelijkheid zal met de gemeenten worden overlegd

Dat kan een aanzienlijke besparing van successierecht opleveren.

Lenen Van Ouders

Dat kan een aanzienlijke besparing van successierecht opleveren. Ook als je een kolf uitleent tussen twee kinderen in, kan het gebeuren dat de motor op zijn eind raakt. De kleine, handbediende kolven hebben weliswaar niet het nadeel dat er melk in de motor kan komen, maar het plastic van de kolven kan wel kleine barstjes bevatten waar micro-organismen in kunnen zitten. Met een beetje hulp komt een eigen huis snel dichterbij. Vrijgevige ouders kunnen hun kinderen helpen door hen een bedrag te schenken. Met een nieuwe afkolfset is deze kolf in principe te gebruiken door meerdere personen. De kleinere kolf van Ameda, de Lactaline, heeft dezelfde afkolfset als de Elite. Mijn dochter van 21 jaar dreigt een persoonlijk krediet af te sluiten.

Bent u student en gaat u een lening afsluiten? Neem dan de bovenstaande tips mee in uw keuze voor het afsluiten van een lening voor studenten. Ook deze kolf werkt met een piston, die aan het motordeel vast zit. Ouders kunnen ervoor kiezen om hun huis te schenken aan hun kinderen, zodat het huis niet onder de erfenis valt. Je zult zien dat je oude set minder glimt, vol krassen zit, en misschien zelfs een olie-achtige, gele aanslag in allerlei hoekjes en randjes heeft. Over het meerdere heft de fiscus 5 tot 27 procent belasting, afhankelijk van de hoogte van het bedrag. Spreek af wanneer je terugbetaalt en houd je aan die afspraak. Bij een persoonlijke lening spreek je van tevoren af hoeveel geld je leent. Neem de set mee naar een verkooppunt van kolven, en vergelijk de oude set met een nieuwe.

Het toestaan van een flexibele aflossing is overigens wel verstandig. Het is dan erg sneu als je zelf weer een nieuwe kolf moet kopen voor je eigen baby. Als je de zuiger losmaakt van de kolf en in je handen houdt en hem in en uit elkaar schuift, dan begrijp je dat dit een gesloten systeem is, dat geen verbinding heeft met het motordeel van de kolf. Ze begeleidt informatiegroepen voor zwangere en borstvoedende vrouwen. Bij borstkolven met een open systeem kan er tijdens het kolven melk in het motordeel terecht komen. Heb je geld uitgeleend maar niet teruggekregen? Vraag er om en maak duidelijk dat je je geld terug wilt.

Bij een doorlopend krediet, mag je tot een bepaald bedrag geld opnemen. Het gaat hierbij onder andere om de Medela handkolf en de Avent Isis. Leen je geld voor een artikel dat je maar twee jaar kunt gebruiken? Zorg dan dat je de lening binnen die twee jaar hebt afbetaald. Als kinderen 18 jaar worden vallen vrolijke folders op de mat. Siliconen onderdelen kunnen gaan lubberen of scheuren, en het hardere plastic kan barstjes vertonen. Is dat niet voldoende, dan is het hypotheekbedrag op verschillende manieren aan te vullen. Ook bij deze persoonlijke kolf kan geen melk in het motordeel komen. Wie voor het eerst een huis wil kopen, heeft vaak moeite met de financiering. Is het kind ouder, maar heeft hij of zij een echtgenoot die jonger is dan 35, dan is deze ruimere vrijstelling ook te benutten. Bijvoorbeeld in Turkse lires die is nu overigens vrij stabiel t. Als er melk terugloopt in de slangen, dan komt die hooguit in de zuiger terecht, die je dan uit elkaar kunt halen en kunt schoonmaken en steriliseren.

Kleine bedragen voor een blikje fris, maar ook grotere bedragen. Ook als je zelf degene bent die een oude kolf gebruikt bij een tweede baby, moet je kritisch kijken naar je kolfset.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.