Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hoe langer de rentevaste periode hoe hoger het rentepercentage
  Voordelig geld lenen is volgens veel aanbieders overal te realiseren
  In Harlingen staat de grootste spekjesfabriek van heel Europa

Dat is prettig, want daardoor weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Sparen En Lenen

De meeste mensen kunnen dure zaken zoals een auto, een televisie of de huwelijksreis niet zomaar uit hun inkomen betalen. De foto is afkomstig van fotopersbureau Hollandse Hoogte. In dit boek wordt uitgelegd hoe je kan beleggen in aandelen. Banken speelden ook een rol bij het wisselen van geld.

De Persoonlijke Lening heeft een vaste rente en een vaste looptijd. In het termijnbedrag wordt zowel de aflossing als de vaste rente berekend. Zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven dan kunt u deze hier stellen, wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden. De hoogte van het maximum bedrag is onder meer afhankelijk van uw inkomen en uw vaste lasten. Dat is prettig, want daardoor weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Het bedrag wordt automatisch van uw betaalrekening afgeschreven.

De maandbedragen worden automatisch van uw betaalrekening afgeschreven. Langere looptijden zijn in bepaalde situaties ook mogelijk bijvoorbeeld bij een verbouwing. GraanbankenDe eerste banken bewaarden geen geld, maar graan.

Bij het afsluiten van uw lening wordt tegelijk de rente vastgelegd voor de hele periode, ongeacht eventuele toekomstige rentestijgingen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.