Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het besluit om geld te lenen kan verschillende oorzaken hebben
  De rente is zo een instrument om een economie te sturen
  De rentevoet is altijd vast voor de hele looptijd van het krediet

Daarom zit er in WinBank een functie waarmee u de rente kunt bereken.

Rente Berekenen

WinBank automatisch de juiste renteverloopfile selecteren bij het wisselen van de bron. Ik heb hier een macht toegepast, zo kan je makkelijk meerdere jaren doen. Steeds wanneer de wettelijke rente wordt gewijzigd zal een herziene versie worden uitgebracht. De berekeningen kunnen worden afgedrukt, maar ook worden gekopieerd naar een tekstverwerker. Genoemde rentetarieven worden met zorg bijgehouden, desondanks kunnen er altijd fouten ontstaan waardoor er geen rechten aan deze opgave kunnen worden ontleend. Voor bepaalde maanden kan je eerst uitreken hoeveel een maand is, in een getal. De berekende rente moet in ieder geval wel dicht in de buurt komen.

Zie ook het andere rekenvoorbeeld hierover voor meer uitleg over de effectieve rente. Of u in aanmerking komt voor bovengenoemde tarieven is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Daarom zit er in WinBank een functie waarmee u de rente kunt bereken.

Het programma omvat de rentepercentages vanaf 1934. Aan deze berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend. De effectie rente is een makkelijke manier om verschillende spaarvormen met elkaar te vergelijken. Gebruik hiervoor dezelfde naam als die van de rekening =standaard waarde.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.