Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dit zijn er gemiddeld ongeveer 20 per werkdag of ongeveer 5
  Blijft die laag dan is het de vraag of het een luchtbel wordt en of die klapt
  Volle eigenaar worden van de woning waarvoor geleend wordt

Daarmee komt de rente van Bank of England BoE op 5,25 procent.

Banken Rente

Vergelijk de rentetarieven spaarrekening en neem de beste spaarrekening. Door te wisselen van spaarrekening kunt u geld verdienen. Om de inflatie in de eurozone onder controle te houden, handhaaft de Europese Centrale Bank ECB de rente zoals verwacht op 4 procent. Abonneer u nu en u ontvangt wekelijks of dagelijks een nieuwsbrief naar keuze in uw mailbox. Ge´nteresseerd op welke spaarrekening u de hoogste rente kunt krijgen? Vergelijk hier alle officieel gepubliceerde rentes in Nederland. Trichet streeft naar een inflatie van rond de 2 procent. De ingreep van de Bank of England bleef niet zonder gevolgen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.