Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hierbij wordt uitgegaan van een zeer beperkte voorkennis van economie
  Vul hiernaast uw gegevens in en we bezorgen u de nodige informatie
  Een opslag boven het normale rentepercentage bijvoorbeeld voor een tophypotheek

Daardoor weten beide bedrijven vooraf wat de fusie hen oplevert.

Juridische Fusie

Wij volgen de fusieprocedure mee op waardoor uw juridisch en fiscaal risico beperkt wordt. Overeenkomst tussen het gemeentebestuur Zedelgem en de v. Daardoor weten beide bedrijven vooraf wat de fusie hen oplevert. Deze laatste entiteit zal worden geleid door één enkel directiecomité, met de heer Guy Roelandt als voorzitter. Fusie van bedrijven is zowel op menselijk als op financieel en juridisch vlak een delicate operatie.

Wetboek ten prooi aan een steeds evoluerende wetgeving. Dit punt wordt toegevoegd aan de agenda van de gemeenteraad. De aandeelhouders willen eveneens weten welke hun aandeel zal zijn in de nieuwe vennootschap.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.