Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Daarbij komt dan het te investeren deel van de spaarpremie.

Acme Lux O Rente

De Rabobank laat de voor hun juist precaire en ongevoelige onderwerpen achterwege in hun briefopzet. En als ze niets doen, hoe kun je snel weg bij de Rabobank zonder dat je als individu te veel schade oploopt? Maar waar moet je naar toe.

Kweenie; Ik heb gevraagd of het fiscale gevolgen had als ik zou overstappen naar een SZH, maar hier werd ontkennend op geantwoord. Op zich vreemd dat ze dit aanbieden dus daarom de vraag is dit werkelijk een stukje service of zitten hier nog een addertje onder het gras. Het is in ieder geval op de lange termijn een goede keuze geweest, in vergelijking tot een wereldwijde obligatie-index. Als je om wat voor reden dan ook in wat behoudender fondsen hebt belegd, dan is het rendement waarmee gerekend wordt sowieso lager en moet je maandelijks dus een hoger bedrag inleggen om op het zelfde eindbedrag te komen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.