Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Er zijn diverse leningen die elk een ander doel kunnen dienen
  Online een offerte aanvraag doen voor onze persoonlijke lening
  In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan

Daar staat echter tegenover dat de beheerder wel de middelen heeft om het in dalende markten beter te doen dan de pure aandelenfondsen.

Aandelen Fondsen

Wat het risico en het rendement betreft, situeert vastgoed zich tussen obligaties en aandelen. Men kan niet spreken van een vastgoedmarkt op Europees niveau omdat elke lokale markt haar specifieke kenmerken vertoont. Hij kan zowel index-futures kopen en verkopen, als opties op indexen en op individuele aandelen. Gezien de geringe correlatie van vastgoed met andere actiefklassen, gaan wij ervan uit dat een belegging in vastgoed zowel geschikt is voor defensieve als dynamische portefeuilles.

En net zoals de performance van een fonds fluctueert, kan ook de rating veranderen. Deze beleggingen zijn weinig gediversifieerd en veeleer riskant. Vastgoedcertificaten die meestal investeren in ťťn enkel gebouw gelegen in BelgiŽ. Het gemak waarmee dit dossier erdoor ging, is tekenend voor de manier waarop het debat over fundamentele maatschappelijke keuzes, maar ook waardevol progressief ideeŽngoed, gemarginaliseerd dreigen te worden. Deze effecten geven de houder recht op een deel van de huurinkomsten en van de eventuele verkoopprijs van het betreffende gebouw. Vervolgens krijgt u de eerste 25 waarden van de gekozen markt te zien.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.