Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Daar heb die ingewikkelde rekensommetjes niet voor nodig.

Hypotheek Hoeveel Kan Ik Lenen

Daar heb die ingewikkelde rekensommetjes niet voor nodig. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. De uitkomst van deze berekening geeft slechts globaal aan wat het maximale bedrag is dat u kunt lenen. Probleem is dat de meeste mensen de aftrek erbij rekenen. En niet enkel uw hypotheek lening maar ook andere leningen zoals bvb een krediet voor de aankoop van een computer. Met het doorlopend krediet bespaart u wanneer u langere tijd krap zit en daardoor regelmatig rood staat op uw bankrekening, credit card, etcetera. Je moet een hypotheek afsluiten zonder de hypotheek aftrek mee te tellen. Van Bruggen Adviesgroep is een landelijke organisatie van onafhankelijke, financieel adviseurs. Het maximale leenbedrag is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Aan de uitkomst van deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.