Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  In het totaal komt dit dan effectief op een opbrengst van 60 euro na 6 maanden
  De Hypotheek Specialist geeft u een unieke laagste rente garantie
  Gourami is een fictief land dat de basis vormt van Shell~s interactieve business challenge

Corus valt na een maandenlange strijd in Indiase handen.

Aandelen Corus

Dat is voor mij een goede reden om er vanaf te blijven. De opbrengst voor de Staat is ongeveer 172 mln Britse ponden. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan. Maar de kans op een tegenbod blijft aanwezig, want er zijn meer partijen die vaste voet aan de grond willen krijgen in Europa. Bestuursvoorzitter Philippe Varin, financieel directeur David Lloyd en topcommissaris Jim Leng worden opgenomen in het bestuur van Tata Steel.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.