Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Over vier jaar leidt de afschaffing van de vervolguitkering tot enige besparing voor de Stichti
  Veel geldverstrekkers willen dit risico niet aangaan en
  Toekenning van een rente ingevolge de blijvende invaliditeit door een arbeidsongeval

Corus is in de plaats gekomen van Hoogovens in de AEX-index.

Aandelen Corus

Tata wil dat de huidige bestuurders van Corus in functie blijven. Donderdag is het twee jaar geleden dat filmmaker Theo van Gogh werd vermoord. Corus is in de plaats gekomen van Hoogovens in de AEX-index. De opbrengst voor de Staat is ongeveer 172 mln Britse ponden. Tata Steel bracht vorige week dinsdag een bod uit op Corus van 6,4 miljard euro. Vrijdag ging het bestuur van de Brits-Nederlandse staalgroep daarmee akkoord. De grafieken zijn hiervoor voor zover nodig aangepast. Tata liet vrijdag in een toelichting weten dat er geen plannen zijn voor het schrappen van banen of het verplaatsen van fabrieken. Het bedrag ligt ruim onder de beurswaarde van het concern, die vanochtend, voordat het bod bekend werd, op 6,4 miljard euro lag.

Je weet het nooit in de staalwereld", aldus de vakbond. De krant meldde dat ook het Duitse Thyssen Krupp een bod voorbereidt. Bestuursvoorzitter Philippe Varin, financieel directeur David Lloyd en topcommissaris Jim Leng worden opgenomen in het bestuur van Tata Steel. Hiermee kan online een stemadvies voor de Kamerverkiezingen van 22 november worden opgevraagd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.