Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Goede klanten kunnen sowieso proberen een hogere rente te bedingen bij hun bank
  Goesting aan de Markt in Wageningen is dagelijks geopend
  Het aantal aandelen van Zwitserland dat je wilt kopen

Citigroup doet voor 128,4 miljoen euro aandelen van Delhaize van de hand.

Aandelen Ahold

Citigroup doet voor 128,4 miljoen euro aandelen van Delhaize van de hand. Dat zou zijn gebeurd onder zware druk van de rest van de vakbondleiding, meldt de VRT. Het beurshuis Petercam ziet een mogelijke fusieverhouding van 65-35 bij een samenvoeging van Ahold en Delhaize. Zijn stelling dat werkloosheid niet noodzakelijk tot minder inflatie leidt, maakte ophef. Delhaize heeft geen zakenbank aangewezen in de kwestie Ahold. Voorlopig is de zaak te herleiden tot opgeklopte geruchten. Tussen 29 september en 12 oktober verkocht de Luxemburgse vennootschap Wernelin 1,91 miljoen aandelen van InBev.

Beurs nieuws en info over beleggen, beleggingen, tips, cursussen,. De Nobelprijs economie gaat dit jaar naar Edmund Phelps. Guy Haaze, de voorzitter van de Liberale Vakbond, neemt ontslag. Fifth Avenue blijft duurste winkelstraat ter wereld. Alle koersen en grafieken minimum 15 minuten vertraagd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.