Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Normaal duurt de procedure van de leningsaanvraag niet meer dan 3 maanden
  Het vrij aanvullend pensioen vult het wettelijk pensioen aan
  Samengevat heb je op deze manier de vertrouwde woonlening de aanlokkelijke lange termijn rendem

Binnen enkele seconden klinkt het echter; 'Ik ben er wel geweest.

Hoogste Berg Ter Wereld

Twee bergbeklimmers uit de Nederlandse polder met haast. Het werd snel zeer steil, zodat we alleen nog maar op handen en voeten vooruit kwamen. Hoewel Frits bij het grote publiek wellicht nog niet zo bekend is, behoort bij inmiddels wel tot een van de grootste klimmers van de wereld. Nauwelijks acht uur geleden stonden we op de top van de Cotopaxi.

Nog veel later vertellen Spaanse conquistadors van een hoge piek in de Spaanse kolonie Ecuador. Hiermee kan online een stemadvies voor de Kamerverkiezingen van 22 november worden opgevraagd. Binnen enkele seconden klinkt het echter; 'Ik ben er wel geweest. Hulpsignalen afgeven, hoe doe je dat? En hoe je belangrijke informatie kunt verstrekken aan Reddingsdiensten. Wij, de figuranten, kwamen uit louter klimlust en nieuwsgierigheid naar de vulkanen van Ecuador. De ijsbijl is een essentiele stuk van je uitrusting. Sindsdien is het alleen maar verder bergafwaarts gegaan. De normale route is langs de noordwestelijke bergkam. In Nederland waren de huurprijzen op de onderzochte topwinkelstraten het afgelopen jaar stabiel. Dit is een potentieel ernstige, maar doorgaans te voorkomen aandoening.

Omdat bergbeklimmen vaak plaats vindt in afgelegen gebieden is eerste hulp bij ongelukken bijzonder belangrijk. Op de zuidelijke wand vind je losse rotsen, ijswanden, en enorme lawines. Onderkoeling is niet alleen te voorkomen door goede en warme kleding te dragen, maar ook door fit te zijn bij het bergbeklimmen. Sinds dit jaar wordt Frits Vrijlandt door Suunto en Julbo gesponsord. Terengganu aan de oostkust van het schiereiland tot beschermd gebied verklaard. Antartica is wellicht het laatste onontdekte continent op aarde. In de 17e eeuw werd de Nederlandse navigator Jan Carstensz in zijn thuisland uitgelachen toen hij zei dat hij besneeuwde bergen had gevonden op slechts 4 graden van de evenaar. Maar een minstens 175 meter diepe en ongeveer 20 meter brede spleet beŽindigde onze beklimming. De gevolgen van hoogteziekte kunnen je klim verpesten.

Kruipend en schuivend, als we de kraterrand naderen, buig ik me gretig naar voren om in het onbekende te turen, met Carrel achter me, die mijn benen vasthoudt. Het zal u niet ontgaan zijn, de Stemwijzer is weer in de lucht. Ons haar, onze baarden en wenkbrauwen waren verijsd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.