Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Waarom kinderen moeten sportenSport kan helpen om minder schuchter te worden depressieve stemmi
  Zo zou je het beklimmen van een berg ook kunnen zien
  Aangezien de cijfers vertekend zijn is het moeilijk om betrouwbare prognoses voor de Japanse ec

Binnen de afgesproken kredietlimiet kunt u opnemen en aflossen.

Krediet Lening

Een doorlopend krediet is handig wanneer u een grote uitgave moet doen en niet precies weet hoeveel geld u hiervoor nodig heeft. Achterstallige termijnen blijven gewoon verschuldigd. Hoeveel kan ik besparen?Bereken de mogelijke besparing op uw huidige leningen. Ombudsman of door de Raad van Toezicht Verzekeringen. Als u over een langere periode meerdere uitgaven doet waar u krediet voor nodig zult hebben, dan is een doorlopend krediet een goede keuze. Hoeveel kan ik lenen?Bereken uw maximaal verantwoord leenbedrag op basis van uw salaris. Bovendien hoeft u geen rente te betalen over het bedrag dat u niet gebruikt. Aankoop van nieuwe aandelen en het oplossen van een tijdelijke financieel tekort.

Geniet meteen van een nieuwe inrichting en betaal in termijnen. De consumentenbond is ook vertegenwoordigd in het bestuur van de SKV. Een verbouwing voor uw woning kunt u vaak fiscaal voordelig financieren. Het maandelijkse termijnbedrag dat u moet betalen, bestaat uit een rentedeel en een aflossingsdeel.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.